Mening
U zegt het maar: GroenLinks onbetrouwbaar

‘En wat is een betrouwbare overheid als het om betaalbare woningen gaat? Dat is de kop boven de (gemeente)raadsflits van 22 februari van GroenLinks. Mijn antwoord hierop is: zeker niet op GroenLinks stemmen, want hoe onbetrouwbaar kun je zijn.

Ik had mij voorgenomen om na mijn afscheid uit de gemeenteraad mij niet meer bezig te houden met politiek. Maar nu kan ik mij toch niet meer inhouden om commentaar te geven op deze belachelijke raadsflits van GroenLinks.

Wat is er indertijd gebeurd?

1) in de vorige raadsperiode was ik gemeenteraadslid voor de VVD,

2) er moest gestemd worden over het bestemmingsplan Schakenbosch,

3) er zouden maximaal 325 woningen gebouwd moeten worden,

4) er bleek helemaal geen sociale woningbouw gepland te zijn, terwijl de afspraak is 30 procent sociaal in elk bouwproject,

5) de coalitie van VVD, CDA, PvdA en ChristenUnie/SGP had een meerderheid van één zeker in de gemeenteraad (18 zetels op 35),

6) mijn stem kon dus de doorslag geven,

7) omdat men niet bereid was om de 30 procent sociale woningbouw te realiseren stapte ik over naar de oppositie,

8) samen met GroenLinks diende deze oppositie een amendement in,

9) hierin stond onder andere dat er op Schakenbosch 30 procent sociale woningbouw moest komen. Dus zo’n 100 woningen,

10) het amendement werd aangenomen,

11) omdat ik met de oppositie had meegestemd was er nu dus geen meerderheid meer voor de coalitie.

Paniek in de coalitie en koortsachtig beraad. Hoe nu verder?

GroenLinks trad vanuit de oppositie toe tot de coalitie waardoor er weer een meerderheid ontstond. Als dank mocht GroenLinks een extra wethouder leveren. Dat werd Floor Kist. Maar ja, hij had het amendement mede getekend voor de 30 procent sociale woningbouw op Schakenbosch. Geen probleem want het amendement werd gewoon niet uitgevoerd. GroenLinks tekende opnieuw, maar nu zonder sociale woningen.

In de raadsflits van GroenLinks staat nu dat we een betrouwbare overheid moeten zijn. Het kan niet zo zijn dat afspraken van 16 jaar geleden wat betreft woningbouw in Vlietland nog steeds in heel duur beton gegoten zijn, aldus gemeenteraadslid Kees Elenbaas.

Sorry, ik kon het niet laten om nu toch maar eens te reageren. Wie is er hier nu een betrouwbare overheid? GroenLinks ik elk geval niet. Als u op 15 maart gaat stemmen, zou ik daar maar rekening mee houden’.

(Arnold Brans, voormalig gemeenteraadslid VVD)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter