Nieuws
GroenLinks blij met meldpunt

GroenLinks-fractievoorzitter in de gemeenteraad, Nathalie van Weers, is ‘blij’ met het Meldpunt Straatintimidatie en Veiligheid dat de gemeente heeft opgezet. Eind vorig jaar vroeg zij in de gemeenteraad aandacht voor straatintimidatie. Burgemeester Jules Bijl sloot zich toen bij haar pleidooi aan. ,,Ik ben blij dat we snel op dit praktische idee zijn uit gekomen. Je kunt hier (anoniem) melden wat er aan de hand is en de gemeente kan snel reageren, door onderhoud te plegen, te handhaven of door in gesprek te gaan met andere verantwoordelijke instanties (bijvoorbeeld bij stations). Want straatintimidatie is iets waar je misschien niet meteen aangifte van zou doen, maar het hoort er zeker niet bij en er is vaak veel aan te doen. Bij acute onveilige situaties geldt trouwens altijd: bel 112 en doe aangifte.’’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter