Mening
U zegt het maar: Dat is toch godgeklaagd

‘Ik schrok er wel van toen ik in Vlietnieuws las dat wethouder Bianca Bremer de gemeenteraad heeft bericht dat er in 2022 in de gemeente geen enkele sociale woning bij is gekomen in Leidschendam-Voorburg.

Er liggen blijkbaar wel afspraken met de woningcorporaties dat er tussen 2021 en 2030 minstens 750 sociale woningen gerealiseerd moeten worden, dus dat is gemiddeld ongeveer 80 per jaar.

En dat terwijl we inmiddels al weten dat er nog flink wat meer nodig zullen zijn. Dat is toch godgeklaagd. Daar kun je een nieuwe burgemeester toch niet mee opzadelen.

Maar wel fijn dat op Landgoed Voorlei (wij noemen dat Schakenbosch) een rijk gevarieerd aanbod in verschillende prijsklassen komt: van statige herenhuizen, royale geschakelde woningen, karakteristieke half vrijstaande woningen, vrijstaande villa’s, luxe appartementen, penthouses, en zelfs een aantal vrije bouwkavels ‘om je eigen droomhuis te bouwen’. In totaal worden daar 325 woningen gebouwd.

Net zo goed als aan de overkant bij plan Vlietvoorde (‘Da’s pas vrij wonen’) waar ongeveer 233 riante woningen komen te staan.

Er is vast wel een leuke burgemeesterswoning bij…’

(Abram Visser, Voorburg)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter