Nieuws
Zuid-Holland heeft laag aantal zonnepanelen

Steeds meer inwoners van Zuid-Holland hebben zonnepanelen op hun dak. Toch scoort de provincie, landelijk gezien, laag. Maar 14,7% van de woningen zijn voorzien van installaties met zonnepanelen. Wel zijn er lokaal grote verschillen. Zo zijn inwoners van de gemeenten Kaag en Braassem en Hardinxveld-Giessendam de grootste liefhebbers: 33,8% van de woningen hebben panelen. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van data van het CBS en Klimaatmonitor.

Volgens meest recente data uit 2022 staan er in Zuid-Holland momenteel zo’n 253.900 huizen met zonnepanelen. Dit is een flinke stijging (+29,6%) ten opzichte van een jaar eerder: toen ging het om bijna 196.000 woningen. De top 5 Zuid-Hollandse gemeenten met het grootste aandeel woningen met zonnepanelen op het dak is: Kaag en Braassem/Hardinxveld-Giessendam 33,8%,¬†Zoeterwoude 31,4%, Midden-Delfland 31,1%, Lisse 31 %, Goeree-Overflakkee 30,9%. Leidschendam-Voorburg scoort 10,5 procent.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter