Nieuws
Ruimen graven Oosterbegraafplaats

De gemeente gaat graven ruimen op de gemeentelijke Oosterbegraafplaats, Rodelaan Voorburg. Het gaat om graven van begravingen die tussen mei 2011 en juni 2013 hebben plaatsgevonden en liggen in de vakken G 206 tot en met 226. De gemeente kan zonder toestemming graven ruimen. De stoffelijke resten komen dan in een verzamelgraf.

‘Omdat echter regelmatig blijkt dat nabestaanden behoefte blijven houden aan een specifieke laatste rustplek voor de overledene, wil de gemeente hen graag ruimschoots de gelegenheid bieden deze wens te realiseren. Zij kunnen kan kiezen voor herbegraven in een particulier graf (familiegraf) op de algemene begraafplaats Noorthey in Leidschendam, de Oosterbegraafplaats, de algemene begraafplaats Parkweg in Voorburg of elders. Ook kan men de stoffelijke resten éénmalig herbegraven in een ander algemeen graf op de Oosterbegraafplaats of alsnog laten cremeren. De vooraankondiging van de ruiming is ook aangebracht bij de betreffende graven. Wilt u informatie over herbegraven, asbestemming of het ophalen van de gedenksteen? Neem dan voor 15 januari 2024 contact op met de beheerder van de begraafplaatsen Leidschendam-Voorburg. De beheerder is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, telefoon 070 – 300 8822 of via begraafplaatsen@lv.nl ‘, zo meldt de gemeente.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter