Nieuws
Stadsnatuur volop in de belangstelling

Het ‘ommetje’ door de stadsnatuur, dat actieve inwoners van Voorburg-West samen met de AVN hadden georganiseerd in het gebied Binckhorstlaan-Maanweg-Huygenstraverse, was een groot succes. Vanwege de belangstelling staat een volgende stadsnatuur wandeling onder leiding van een natuurgids in de planning.

 De deelnemers verzamelden op de stoep van de scouting RMWG aan de Binckhorstlaan, en liepen via de beschermde ecologische verbindingszone Broeksloot (langs de Maanweg) naar de Huygenstraverse in Voorburg. 

Om te laten zien waar de natuur aangetast wordt door de plannen voor de snelle tramverbinding (HOV) naar werd onderwestilgestaan tegenover de verlengde Melkwegstraat. Op deze plek komt een 75 meter lange tramhalte waar flink wat bomen voor gekapt moeten worden. En dit in de ecologische verbindingszone die loopt vanaf de Broeksloot in Voorburg tot Schakenbosch (Leidschendam).

Met dit ‘ommetje stadsnatuur wil men de noodklok luiden. ‘Helaas blijkt opnieuw dat, ondanks alle goede voornemens, bij elk bouwplan en nu ook voor de HOV in Den Haag en Leidschendam-Voorburg groen moet wijken voor steen. Zoals Duurzaam LV laatst ook al schreef: hoe kan het toch dat in alle beleidsnota’s het groen wordt gekoesterd en dat er wordt gesproken over bestaand groen behouden en versterken? En dat uiteindelijk het groen toch sneuvelt? Na Schakenbosch, waar meer dan 1000 bomen het veld ruimen, en straks Vlietland Noord, dus ook voor het HOV-tracé’, aldus de organisatie.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter