Nieuws
Vermogensgrens kwijtschelding belasting niet hoger

B&W hebben besloten de vermogensgrens voor kwijtschelding van gemeentelijke belastingen dit jaar niet te verhogen. In 2022 gebeurde dat ook al niet. Dat blijkt uit antwoorden die wethouder Philip van Veller heeft gegeven op vragen van de gemeenteraadsleden Frank Wilschut (ChristenUnie) en Suzanne Kok (PvdA). Gemeenten, waterschappen en provincies mochten de vermogensgrens in 2022 met 2000 euro optrekken van het rijk. Dat hebben B&W niet gedaan omdat de begroting voor 2022 inclusief de belastingtarieven al eind 2021 was vastgesteld. Voor 2023 hebben B&W geen voorstel gedaan in de begroting die inclusief belastingtarieven eind 2022 door de gemeenteraad werd goedgekeurd. Destijds is er geen discussie over geweest, aldus de wethouder. De beide gemeenteraadsleden willen nu weten waarom B&W niet geanticipeerd hebben op het besluit van het rijk en een en ander uit zichzelf in de begroting hebben opgenomen. Ook vragen zij waarom het nu tussentijds niet meer kan en wat B&W voor 2024 van plan zijn.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter