Nieuws
Demonstratie voor behoud groen Vlietland

‘Vlietland moet groen en open blijven’. Met die boodschap organiseert GroenLinks samen met SP, Water Natuurlijk,  Vrienden van Vlietland en Burgerinitiatief Vlietland en met steun van de PvdA op zondagmiddag 12 maart een demonstratieve optocht naar Vlietland-Noord, de plek waar 222 recreatiewoningen zouden moeten komen. Regionale politici zullen bij de demonstratie aanwezig zijn om hun steun uit te spreken.

,,De plannen voor een park met recreatievilla’s in Vlietland Noord hebben terecht veel stof doen opwaaien”, zegt Natalie van Weers, fractievoorzitter van GroenLinks Leidschendam-Voorburg. ,,In onze gemeente, maar ook in Voorschoten en in Leiden. Het bestemmingsplan (dat de bouw mogelijk maakt, red.) gaat volgens ons ten koste van natuur en water en van de recreatiemogelijkheden van de inwoners van onze regio, die er graag en veel komen. Vlietland moet groen blijven, voor mens én dier. Het gebied is van ons allemaal.”

,,Het plan om recreatiewoningen te bouwen is niet meer van deze tijd. Vlietland is een open en groen recreatie gebied voor velen. Voor mensen met minder te besteden is Vlietland de plek om buiten te zijn. De SP wil niet dat slechts enkelen, alleen de mensen die een luxe recreatiewoning kunnen betalen, naar Vlietkant kunnen gaan”, meent Ed van der Schaft, SP-fractievoorzitter in Leidschendam-Voorburg.

De demonstratie start om 15.00 uur op het veld bij de verhoging langs het Karperpad in Voorschoten. Vanaf 14.15 wordt er verzameld bij de blauwe Vlietlandbrug, Frans Halsplantsoen Voorschoten. De delegatie uit Leidschendam-Voorburg verzamelt om 13.45 uur bij het Raadhuis  in Leidschendam. Men fietst dan naar het verzamelpunt in Voorschoten. De demonstratie zelf aan het Karperpad begint om 15.00 uur.

B&W van Leidschendam-Voorburg moeten het bestemmingsplan voor de bouw nog aan de gemeenteraad voorleggen. Vlietland is eigendom van de provincie Zuid-Holland doch ligt op grondgebied van Leidschendam-Voorburg. De gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg heeft besloten een onafhankelijk jurist in te schakelen die moet beoordelen of de bouwplannen onafwendbaar zijn.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter