Nieuws
Bevrijdingsfestival Zuid-Holland komt geld tekort

Het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland komt 60.000 euro te kort in de opzet voor 2023: 5 mei onder de Euromast. De rijksoverheid en het Nationaal Comité 4 en 5 mei hebben aangegeven niet financieel te willen bijspringen. De gemeente Rotterdam, waar het festival wordt georganiseerd, legt 30.000 euro extra op tafel. Er is ook een bijdrage van de provincie gevraagd. Gedeputeerde Frederik Zevenbergen heeft Provinciale Staten nu laten weten dat hij geen geld heeft. Indien er een bijdrage zou moeten komen, moet dat geld af van de subsidie aan het Prins Bernhard Cultuurfonds. Dat gaat echter ten koste van de activiteiten van dat fonds en de relatie met de provincie. Zevenbergen legt een besluit nu bij Provinciale Zaken neer. Dat mag de knoop door hakken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter