Activiteiten
Eerste expositie in nieuwe Artibrak

De nieuwe galerie van ArtiBrak gaat open voor het publiek. Zeven kunstenaars exposeren in Herenstraat 76, beter bekend als ’t Swaentje. Onder de naam Galerie BRAK was de vereniging vanaf 1988 ook al in t Swaentje gehuisvest, totdat ze in 2006 verhuisde naar Herenstraat 44. En nu is ArtiBrak dus terug in dit historische pand.

Op deze eerste tentoonstelling is zeer divers werk te zien: keramiek van Willy Hampel en beschilderd glas van Hak Stam; Arnold Hoogendoorn maakt ‘fotosculpturen’ en Jaap Paauwe schildert met acryl op gobelinstof; ook Wim van de Goor schildert met acryl, maar dan puur abstract, terwijl de met olieverf geschilderde ‘abstracte landschappen’ van Philip Vencken nog wel als zodanig zijn te herkennen. Winnifred Bastian toont bekende gebouwen uit Voorburg op haar olieverfschilderijen.

Voor de opening van de nieuwe galerie is er door zo’n 45 leden van ArtiBrak een klein kunstwerk van 20×20 cm gemaakt dat tot één groot gezamenlijk kunstwerk is samengevoegd. Ook dit werk zal vanaf 8 maart in ’t Swaentje te bewonderen zijn.

Op zaterdag 11 maart om 15.00 uur zal de wethouder Marcel Belt de feestelijke opening van deze bijzondere expositie verrichten. Iedereen is van harte welkom. De expositie loopt tot en met 2 april. Openingstijden: woensdag t/m vrijdag en zondag: 13-17 uur, zaterdag 12-16 uur.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter