Activiteiten
Vier de Boekenweek

Bibliotheek aan de Vliet roept eenieder de 88e editie van de Boekenweek, van 11 tot en met 19 maart, te komen beleven. In deze jaarlijkse campagne staat literaire (non-) fictie centraal, met dit jaar het bijzondere thema ‘Ik ben alles’. De bibliotheek organiseert verschillende activiteiten rondom dit thema.

De eigen identiteit staat dit jaar centraal tijdens de Boekenweek: wie wij zijn als individu, welke rollen we vervullen in het leven en in verschillende situaties, zowel online als offline. Uzelf leren zijn helpt ook om zichzelf te accepteren, te respecteren, en de eigen identiteit te waarderen. En hoe beter de mens zichzelf (leert) kennen, hoe beter hij in staat is een ander te leren kennen. Deze persoonlijke zoektocht staat u te wachten met dit thema van de Boekenweek. Kom daarom naar de Bibliotheek en ervaar talloze verhalen die wachten om ontdekt te worden door jou.

Ook brengt de Bibliotheek een eigen ode aan het Boekenweek-thema door de volgende activiteiten te organiseren:

= Op vrijdag 10 maart start de vijfdaagse training Assertiviteit. In deze training leert u over het hoe en waarom rondom assertief gedrag. U leert ook hoe u op assertieve wijze feedback aan iemand kan geven, waarmee u de kans op conflicten sterk verkleint. Veel mensen hebben moeite met het stellen van grenzen naar anderen of naar zichzelf. Als dit uit de hand loopt kan het verstrekkende gevolgen hebben voor uw geestelijke gezondheid, stressniveau, geluksgevoel en kan in ernstige gevallen zelfs tot een burn-out leiden. De training is geheel gratis om te volgen.

= Op zaterdag 11 maart organiseert mode stylist Edith Dohmen de workshop Mij staat alles. Zij leert u meer zelfvertrouwen te krijgen in het aantrekken van kleding die u eigenlijk écht wilt aantrekken. Krijg lef en meer fun door de workshop. Edith neemt u twee uur mee in haar kennis, tools en ervaringen. Zij leert u technisch naar uzelf kijken, de outside, en dan neemt ze u ook nog even mee naar de inside. En de combinatie van deze twee, bepalen wie u bent en wat u draagt. Als lid van de Bibliotheek betaalt u € 3,50, als niet-lid € 5,00 per kaartje.

= Op zaterdag 18 maart begeleidt de Mobiele Drukwerkplaats een workshop waar u afbeeldingen maakt via lino- en houtsnede of met mono-printen. Deze afbeeldingen kunnen op verschillende manieren worden afgedrukt. Iedereen die een linosnede wil maken kan zich aansluiten. De workshop entree is € 5,00 per kaartje.

Wilt u meer informatie over deze activiteiten en wilt u zich aanmelden? Bezoek dan de website www.bibliotheekaandevliet.nl/boekenweek

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter