Activiteiten
Hoeksteenlezing; muziek, taal der mensheid

.Zondag 5 maart om 10.30 uur is er een lezing in de Hoeksteen, Rozenboomlaan 119 Voorburg. Spreker is Marien van de Boom. Marien studeerde godsdienstwetenschap en theologie aan de Vrije Universiteit. Hij promoveerde op de invloed van het Europese denken binnen de moderne Arabisch-islamitische filosofie. Muziek is een bron van bezieling, over grenzen heen. Cantates van J.S. Bach zijn populair in Japan, ook al is de Duitse taal veel Japanners vreemd. De Mattheüs Passie wordt in het Arabisch gezongen, begeleid op Iraanse en Turkse instrumenten. Tussen hemel en aarde, muziek kent geen grenzen van taal, cultuur of religie. Ondanks de verschillen tussen westerse en oosterse oren, ontdekt men een verbindende factor in het menselijke zoeken naar zin en betekenis. Aan de hand van luistervoorbeelden, onder meer uit de islamitische en boeddhistische wereld, probeert men gewaar te worden dat muziek liturgie is. Entree 8 euro; leden en vrienden van de Hoeksteen 6 euro. (prijzen inclusief koffie/thee)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter