Nieuws
Meer groen door bouwplan claimt wethouder

Sloop/nieuwbouw Van Ruysdaellaan 41-69 in Leidschendam levert niet minder maar meer groen op. Dat beweert wethouder Bianca Bremer in antwoorden op vragen van GBLV-gemeenteraadslid Ed Klaarhamer. De bouwlocatie ligt in de centrale groenzone van de gemeente die formeel moet worden beschermd. De Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg keerde zich derhalve tegen het project.

De wethouder erkent dat er door sloop/nieuwbouw groen gaat verdwijnen ‘maar dit zal ruimschoots worden gecompenseerd’. Bremer: ‘Op de bouwlocatie (grond van de ontwikkelaar) zelf moet het bestaande groen worden gekapt. Voor het mogelijk maken van de bouw dient ook een aantal bomen op aangrenzende gemeentegrond te worden gekapt. Dat is overigens alleen aan de zijde van de Bachlaan en de Noordsingel. De bomen op gemeentegrond aan de zijde van park Rusthout kunnen blijven staan en worden beschermd tijdens de bouw’.

‘Alle bomen die op eigen grond van de ontwikkelaar moeten worden gekapt voor de bouw, moeten 1 op 1 worden gecompenseerd op eigen terrein. Deze 2 komen terug op het dak van de parkeergarage en naast het dak aan de zijde van de van Ruysdaellaan. De bomen die op gemeentegrond moeten worden gekapt zijn door een boomtaxateur gewaardeerd op circa 13.500 euro. In de anterieure overeenkomst (met de ontwikkelaar, red.) is afgesproken dat dit volledig moet wordt gecompenseerd door de aanplant van nieuwe bomen met een gelijke waarde. Bovendien is afgesproken dat ter versterking van de hoofdgroenstructuur er nog voor € 15.000 extra groen/bomen moet worden toegevoegd. Per saldo wordt dit dus meer dan voorheen’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter