Mening
U zegt het maar: De terreur van de gele en witte busjes

‘U kent ze vast wel, die gele en soms witte busjes met een jonge bestuurder met een petje dat achterstevoren staat. Bestuurders met weinig rijervaring en nog minder fatsoen.

Verkeersregels lijken voor hen niet te gelden; midden in de straat stoppen, terwijl er volop ruimte langs de stoeprand is, veel te hard door kleine straatjes rijden, voorrang nemen ook als de andere weggebruiker op een voorrangsweg rijdt en natuurlijk ook over fietspaden rijden.

De auto’s waar ze mee op pad worden gestuurd zijn waarschijnlijk meestal kapot, want die kunnen kennelijk niet naar de rechter baan gestuurd worden.

Even toeteren wanneer het gevaarlijk wordt, mag niet. Dan krijg je een dikke middelvinger of, zoals ik moest meemaken, wordt er door het raam gespuugd.

De werkgevers zullen ,,zich niet in dit beeld herkennen” en ,,er √°lles aan doen om goed gedrag te eisen.” Vast wel. U en ik herkennen de dagelijkse praktijk en weten dat er niets aan gedrag gedaan wordt. Anders zouden de bezorgers wel meer tijd krijgen om alle pakketten te bezorgen.

Politie en BOA’s doen niets. Geen tijd, want de eigenaar van een hondje dat al vijf meter voor het losloopgebied van de lijn is, moet op de bon’.

(Bram van Duijn)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter