Nieuws
‘We kunnen er geen museum van maken’

Vertrekkend burgemeester Jules Bijl heeft de inwoners van Voorburg-West die zich keren tegen de komst van een tramverbinding tussen Den Haag CS en Station Voorburg met aftakking naar Rijswijk, terecht gewezen.

‘Dit is een levende stad. We zitten in een drukke agglomeratie. We kunnen er geen museum van maken. We moeten goed doorontwikkelen’, aldus Bijl bij radio Midvliet. ‘Sommige dingen zijn haast onvermijdelijk. In de Binckhorst komen zo’n 30.000 woningen in de komende 20 jaar. Je weet dat je nu al zit met hele volle wegen. Dan weet je dat dat niet kan. Er moet infrastructuur bij. Niet alleen voor auto’s. Dat neemt veel te veel ruimte’.

Wat de Mall betreft erkende Bijl dat het praktisch elke zaterdag ‘ontzettend moeizaam, zo niet te moeilijk’ gaat qua verkeer. ‘Daar zijn we nog niet klaar mee. Daar moeten we op doorwerken. Bezien of het te verbeteren is’.

De burgemeester wees echter ook op het succes van de Mall die 15 miljoen bezoekers per jaar trekt, naamsbekendheid voor de gemeente oplevert, werkgelegenheid en stageplaatsen voor jongeren.

Dat positieve wordt volgens Bijl wel eens vergeten al gaf hij toe dat zulks de ellende voor inwoners die rondom de Mall wonen niet goed kan maken. Ook op dat terrein moet worden doorgewerkt waarbij de burgemeester parkeermaatregelen noemde doch er meteen ook op wees dat er dan wel iets geregeld moet worden voor de bewoners van de wijken rondom de Mall.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter