Nieuws
Geen verklaring Poolse auto’s bij opvang Oekraïners

De gemeente kan niet verklaren wat auto’s met Poolse kentekens, die geparkeerd staan bij de opvang voor Oekraïners in Overgoo Leidschendam, daar doen. ‘Ik begrijp dat de Poolse kentekens op de auto’s vragen oproepen. Er zijn tal van redenen te bedenken waarom er auto’s met Pools kenteken op dat parkeerterrein staan. Deze auto’s hebben niets te maken met het recht op verblijf op de opvanglocatie. We kunnen bevestigen dat alleen personen die vallen onder de tijdelijke beschermingsrichtlijn voor Oekraïense ontheemden worden opgevangen op deze locatie’, aldus een zegsman van B&W. Op de vraag welke redenen er dan zijn aan te geven, komt geen nadere reactie. Het pand is al lang ‘af’; voor een bezoek staan de auto’s er al te lang. Opvang van Oekraïners die al in Polen leefden en wonen, sluit de gemeente uit.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter