Nieuws
Restauratie Voorburgs park in gedrang

De plannen om het Voorburgse park Vreugd en Rust terug te brengen in de door tuinarchitect J.D. Zocher rond 1850 bedachte vorm, lopen spaak. De provincie Zuid-Holland heeft eerder geëist dat de werken voor 23 juni werden uitgevoerd. Zo niet, dan diende 300.000 euro subsidie te worden terugbetaald. De gemeente heeft de provincie nu gevraagd deze deadline naar 31 december te verschuiven. Dit omdat de plannen nog steeds niet zijn goedgekeurd door de welstand- en monumentencommissie. Die liet vorig jaar weten geen vergunningen te willen verlenen voor onderdelen van de restauratie van het park voordat er een totaalplan lag waaruit bleek hoe het geheel er uiteindelijk uit ging zien. De gemeente is nog steeds bezig een en ander uit te werken. Volgens een woordvoerster verwacht de gemeente de werken alsnog dit jaar te kunnen uitvoeren, doch niet voor 23 juni zoals de provincie verlangde.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter