Nieuws
Vergunning voor werken in Stompwijk

B&W hebben vergunning verleend voor het vervangen van de oeverbescherming Stompwijkse Vaart in Stompwijk tussen Oosteinde 23 en Oosteinde 3 (N206); een afstand van 760 meter. De kade langs de vaart wordt opgehoogd met klei. Het betegelde fietspad wordt geasfalteerd en breder gemaakt (2,5 in plaats van 2,1 meter), tussen fietspad en water komt een groen hek van 80 centimeter hoogte. Er verdwijnt 470 meter haagbeuk.

De werkzaamheden moeten buiten het broedseizoen plaats vinden. Nieuwe verlichting langs het fietspad mag niet op het water of de oeverbegroeiing schijnen in verband met vleermuizen. Er moet onderzocht worden of de werken leiden tot meer stikstofneerslag in omliggende natuurgebieden. Ernstige bodemvervuiling wordt niet verwacht, mogelijk wel archeologische vondsten. Er wordt al sinds 2021 aan de plannen gewerkt. Wanneer de werken starten en hoe lang ze gaan duren is nog niet bekend.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter