Nieuws
Veurs Lyceum in internationaal project over virussen

De leerlingen van klas 3 Technasium van het Veurs Lyceum in Leidschendam-Voorburg doen mee aan het (inter)nationale project genaamd Viruskenner. Onlangs was op school de halve finale en eind maart gaat het winnende team van het Veurs meedoen aan de eindronde in Rotterdam. Het doel van dit project, geïnitieerd door prof. Eric van Gorp van het Erasmus MC en de Stichting Technasium, is om mensen meer kennis te laten opdoen over virussen en mensen bewust te maken van de mogelijke gevaren van virussen.

In de voorbereidende lessen leerden de pupillen van het Veurs over hoe een virus zich gedraagt, wanneer het in mens of dier terecht komt. Leerlingen hebben onderzocht wat er gedaan kan worden om gevaarlijke virussen te bestrijden. In het project hebben zij vervolgens vooral moeten nadenken over een idee hoe ze deze opgedane kennis kunnen verspreiden onder andere mensen. Hoe breng je die vaak ingewikkelde kennis dus over op anderen?

De leerlingen hebben in teams een ontwerp gemaakt van een product dat bijdraagt aan het voorkómen van het doorgeven van virussen door het overdragen van kennis. Het ontwerp kan een presentatie, voorlichtingscampagne, een flyer, maar ook een game, film of iets anders zijn.

De winnaars gaan eind maart de presentatie van hun ontwerp houden in Rotterdam tegenover een jury bestaande uit (inter)nationale virusexperts, uiteraard in het Engels. Rector Philip de Vries: ,,Of de leerlingen van het Veurs gaan winnen, weten we nog niet. Wat we wel weten, is dat de leerlingen ontzettend veel geleerd hebben over virussen en tegelijkertijd hebben leren onderzoeken, ontwerpen en presenteren. Het Veurs Lyceum zet naast de reguliere vakken in op de ontwikkeling van vaardigheden. Het Technasium dat nu meedoet aan het internationale project is een voorbeeld van wat de school binnen het Technasium doet.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter