Nieuws
Den Haag zet zich schrap

De Haagse burgemeester Jan van Zanen heeft protesterende boeren verboden om zaterdag met tractoren naar een demonstratie in het Zuiderpark te komen. Extinction Rebellion mag op diezelfde dat de Utrechtsebaan/A12 niet blokkeren. Men mag gaan demonstreren tegenover Den Haag CS op de Laan van Reagan en Gorbatsjov.

De organisatie van de boeren FDF heeft laten weten 25.000 mensen te verwachten die met minstens 500 tractoren naar Den Haag zouden komen. Men wilde demonstreren op het Malieveld doch dat kan niet omdat daar alle voorzieningen voor de NN CPC Loop worden opgebouwd. Die wordt op zondag gelopen.

Van Zanen stuurt de boeren nu naar het Zuiderpark. Daar kunnen ze tussen 12.00 en 16.00 uur protesteren tegen het kabinetsbeleid. Daarbij mogen symbolisch twee tractoren aanwezig zijn. Meer niet. Van Zanen verwijst naar eerdere acties van boeren die hebben geleid tot ernstige verkeershinder, onveilige verkeerssituaties, wanordelijkheden en schade.

Wat Extinction Rebellion betreft meldt Van Zanen: ‘Er is sprake van een voorgenomen protest zonder kennisgeving en zonder aanspreekbare organisator. De eerdere ervaringen zijn slecht. Er is sprake van een sfeer van confrontatie en provocatie. De vorm van het voorgenomen protest, met als doel het voor onbepaalde tijd blokkeren van de
Utrechtsebaan/A12, waarbij doelbewust wordt aangestuurd op massale aanhoudingen waartegen men
zich verzet, is niet acceptabel’.

Behalve de NN CPC Loop vindt ook de CP Nightwalk plaats (in de nacht van vrijdag op zaterdag).

Hoe vindt u uw weg in Den Haag in het weekend van 11 en 12 maart? De meest actuele informatie staat op de website Bereikbaarheid Den Haag

De HTM heeft laten weten dat er door de CPC-loop op zondag diverse bussen en trams een andere route rijden. De hardlopers rennen vanaf 08.00 uur door de stad, tot het einde van de middag. Het traject loopt vanaf het Malieveld door de stad naar het Scheveningse strand en vervolgens via Madurodam terug naar het Malieveld. De renners starten in ‘waves’, waardoor niet alle deelnemers tegelijkertijd beginnen.

Om de renners alle ruimte te geven, rijdt HTM aangepaste routes. De meeste omleidingen zijn rond 17.35 uur afgelopen; bus 20 rijdt tot 19.00 uur via een andere route. Er zijn omleidingen voor Bus 20, 21, 22, 23, 24 en 28; Tram 1A, 3, 9, 12 en 17. Bekijk hier alle omleidingen 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter