Nieuws
Vrouwelijke gemeenteraadsleden slaan handen ineen

De vrouwelijke gemeenteraadsleden hebben ter gelegenheid van Internationale vrouwendag het volgende bericht de wereld in gezonden: ‘Woensdag 8 maart wordt wereldwijd internationale vrouwendag gevierd. Dit jaar staat internationale vrouwendag in het teken van ‘onbeperkt leefbaar’. Kunnen vrouwen wel onbeperkt meedoen? Ligt er een taak voor vrouwen om met elkaar te zorgen voor een onbeperkt leven? Hoe solidair zijn we eigenlijk met elkaar en hoe kunnen wij dit verbeteren? Het antwoord van de vrouwen in de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg hierop is overtuigend: JA, het kan beter.

Op deze internationale vrouwendag staan de vrouwelijke raadsleden dan ook stil bij het belang van representativiteit in de politiek op alle vlakken. Zij slaan hiervoor de handen ineen, gezamenlijk én los van politieke kleur.

Van de 35 zetels in onze gemeenteraad worden 12 zetels gevuld door vrouwelijke raadsleden, terwijl meer dan de helft van de inwoners van Leidschendam-Voorburg vrouw is. Dat kan beter, maar dat gaat niet vanzelf. Hoe komt het dat vrouwen naar verhouding minder vaak actief zijn in de lokale politiek? Sommige vrouwen willen wel politiek actief zijn, maar voelen een drempel om dat ook echt te gaan doen of weten niet waar te beginnen. Dit terwijl blijkt dat de lokale betrokkenheid van juist vrouwen zeer hoog ligt.

Die betrokkenheid op allerlei vlakken, die zij meebrengen is juist zeer waardevol in de gemeentepolitiek. De vrouwelijke raadsleden vragen met deze actie aandacht hiervoor, onder het motto: ‘Wij zijn vrouwen in de politiek. Jij straks ook?’ Hiermee benadrukken ze dat zij de stap naar de politiek hebben durven zetten en dat zij andere vrouwen willen motiveren dat ook te doen.

Wil je weten wat het raadswerk inhoudt, of het iets voor jou is, of wat er allemaal bij komt kijken? Zoek dan contact met deze gemeenteraadsleden. Kijk op de website van de gemeente Leidschendam-Voorburg voor hun contactgegevens’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter