Nieuws
Speeltuin voor Gravin Catharinalaan Leischendam

Er kan een volwaardige speeltuin komen op het gemeentelijke terrein Gravin Catharinalaan Leidschendam. De kosten belopen ergens tussen 30.000 en 100.000 euro, afhankelijk van de inrichting. Voor de aanleg moet zo’n negen maanden worden uitgetrokken.

Dat bleek tijdens een vergadering van een commissie uit de gemeenteraad over het project, ingebracht door een burgerinitiatief van omwonenden. Ter plekke staan nu, tijdelijk, enkele speeltoestellen. De gemeente wilde het terrein verkopen ten behoeve van bebouwing. Daar is men nu van afgestapt.

Alle fracties in de gemeenteraad zijn voor de komst van de speeltuin. Middels een nog in te dienen motie wil men een ‘werkbudget’ voor de gemeente bepalen zodat er met het project aan de slag gegaan kan worden. Als de echte kosten dan duidelijk zijn wil de gemeenteraad akkoord geven op een krediet en bepalen hoe de kosten via de begroting gedekt kunnen worden. (illustratieve foto)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter