Mening
U zegt het maar: 70.000 euro

‘Wethouder Philip van Veller (VVD, financiën) liet via twitter weten dat hij 70.000 euro kwijt is aan de diensten van bureaus die de inwoners bijstaan de door de gemeente ingeschatte waarde van hun woning (WOZ) aan te vechten. Die WOZ-waarde bepaalt de hoogte van de onroerendzaakbelasting (OZB).

De bestuurder roept inwoners op niet met die bureaus in zee te gaan maar zelf bezwaar te maken tegen de WOZ en/of eerst even met de gemeente te bellen. Hij zou die 70.000 euro namelijk liever aan andere zaken besteden.

Dat er betere bestedingen van het geld zijn dan commerciële bureaus te betalen die WOZ-zaken voor inwoners winnen, staat buiten kijf. Maar misschien moet Van Veller eens aan de andere kant beginnen. Met de vraag namelijk waarom de bureaus zo veel zaken van de gemeente winnen.

Dan zou de wethouder ontdekken dat zijn ambtenaren de waarde van woningen kennelijk te hoog inschatten. Met een realistischer benadering zou hij niet alleen die 70.000 euro uit kunnen sparen, zijn ambtenaren zouden ook meer tijd hebben voor andere, wellicht nuttiger zaken. Om nog maar te zwijgen over alle energie en stress die te hoge WOZ-waarden bij woningeigenaren opleveren’.

(Z.S.)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter