Nieuws
Geschrokken van uitspraken oud-burgemeester Bijl

Bewonersgroep Romeinse wijk, Bewonersgroep Binckhorstlaan, Bewonersgroep Overburgkade/Tuinluststraat en Bewonersgroep Voorburg Oud verklaren geschrokken te zijn van uitspraken van oud-burgemeester Jules Bijl.

Namens hen verklaren Ino Hakkaart en Karin Wigman: ,,Scheidend burgemeester Bijl van Leidschendam-Voorburg heeft de woede van een aantal inwoners op zijn hals gehaald door zijn ongevoelige uitspraken over de plannen voor de snelle tramverbinding (HOV). ‘We kunnen er geen museum van maken’, aldus Bijl bij Midvliet Actueel. De inwoners hebben nu hun hoop gevestigd op hun nieuwe burgervader: Martijn Vroom.

Anders dan wordt beweerd komen er in de Binckhorst maximaal 10.000 woningen als de gemeenteraad van Den Haag de tweede tranche van 5000 woningen opneemt in het nog vast te stellen herziene Omgevingsplan, waarover de Raad van State nog een uitspraak moet doen naar aanleiding van de beroepszaak tegen de hoogbouw op het Maanplein.

Het getal van 30.000 woningen dat Bijl noemde gaat over het Central Innovation District (CID) en de Binckhorst samen. Het OV voor het CID gebied kan prima lopen via de drie stations HS, CS en Laan van NOI, waar alle intercity’s stoppen.

De inwoners vragen zich af waarom het belang van OV voor deze nieuwe huishoudens in de Binckhorst boven het belang gaat van de 5000 bestaande inwoners in Voorburg-West? De uitspraken van de vertrekkend burgemeester verklaren waarschijnlijk wel waarom deze inwoners zicht zo genegeerd voelen.”

De verenigde bewonersgroepen roepen het college van B&W op om samen te werken om tot een regionaal verkeer en vervoerplan (incl. OV) te komen.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter