Nieuws
Nieuw uitkijkpunt vogelplas Starrevaart

De vogelplas Starrevaart is een nieuw uitkijkpunt rijker, met telescoop. Het is nabij Oostvlietweg 32 Leidschendam geopend door gedeputeerde Anne Koning, wethouder Marcel Belt en Nick de Snoo, Staatsbosbeheer. Het uitkijkpunt is voorzien van een speciaal verhoogde bank en een infopaneel over vijftien vogels die op en rond de plas te zien zijn. De provincie heeft de kosten op zich genomen.

Anne Koning: ,,Natuur en groen zijn prachtig. We willen dat mensen ervan kunnen genieten. Dat is ook goed voor het beschermen van de natuur en voor het bieden van bewegen en ontspannen in het groen. Om de natuur te beleven, zonder te verstoren, biedt de kijker een mooie mogelijkheid.’’

Marcel Belt: ,,Ik ben heel blij met de mooie ontwikkelingen rond de vogelplasDoor ‘Natuurimpuls Starrevaart’ versterken we de biodiversiteit en beleefbaarheid in één van de belangrijkste natuur- en recreatiegebieden van de gemeente. Het is een belangrijke schakel binnen het Duin Horst Weidegebied waar we met elkaar in investeren.’’ (foto’s Staatsbosbeheer)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter