Nieuws
SP plaatst demonstratief verkiezingsbord

De SP zal vandaag om 14:00 demonstratief een los verkiezingsbord plaatsen op de kruising Sluiskant/Damplein in Leidschendam. Met de actie protesteert de partij tegen het feit dat er in de gemeente geen regeling is voor het plaatsten van verkiezingsborden. ‘In Leidschendam-Voorburg is het grondwettelijk recht op de vrijheid van meningsuiting beperkt’, zo stelt de partij.

Bij verkiezingen werd het de SP verboden om borden te plaatsen. Op basis van de Algemene plaatselijke verordening (APV) is de vraag om borden te mogen plaatsen, afgewezen. Het plaatsen van borden zou te rommelig zijn. Daarnaast is het plaatsen van borden gegund aan een commercieel bedrijf. Formeel ging die alleen over het plaatsen van borden voor bedrijven en organisaties, niet die van politieke partijen in verkiezingstijd. Met de gemeenteraadsverkiezing 2022 werden de verkiezingsborden plots toch onder de afspraak geschaard.

,,We hebben de gemeente geïnformeerd over onze actie. Ik ben heel benieuwd of de gemeente dit ene verkiezingsbord verbiedt of toestaat’’, aldus Ed van der Schaft, SP-fractievoorzitter in de gemeenteraad. De SP zal het bord op dinsdag 14 maart 23:00 uur weer weghalen. Op 15 maart zijn de verkiezingen voor provinciale staten en waterschappen.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter