Nieuws
Woede om afbraak openbaar vervoer

,,Het is voor ons als volksvertegenwoordigers niet uit te leggen waarom buslijnen verdwijnen en haltes worden opgeheven, omdat er bij de finale besluitvorming door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) geen gemeenteraad aan te pas komt. En dat terwijl de gemeenteraad in een democratisch proces het hoogste bestuursorgaan is. Dat moet anders worden geregeld.”

Dat heeft de CDA-lijsttrekker bij de verkiezingen voor Provinciale Staten in Zuid-Holland, Michel Rogier, gezegd op een bijeenkomst in Den Haag. Rogier bestempelde de MRDH als ‘een ondemocratisch bestuursorgaan, dat ver weg staat van de inwoners van Zuid-Holland’.

Rogier is lid van Provinciale Staten maar was gemeenteraadslid van Den Haag en lid van de Adviescommissie Bereikbaarheid MRDH. ,,De adviescommissies zijn schijncommissies, die vanaf de zijlijn iets mogen roepen, maar niets kunnen beslissen. Ook gemeenteraden en zelfs de Provinciale Staten mogen bij voorgenomen plannen slechts een zienswijze indienen die de MRDH vervolgens naast zich neer kan leggen.’’

,,De MRDH krijgt steeds meer invloed op het dagelijks leven, zoals het OV en zelfs de ruimtelijke ordening’’, stelde Rogier, die zich daar ernstige zorgen over maakt, juist omdat er geen democratische besluitvorming is waar volksvertegenwoordigers bij betrokken zijn. ,,Ik stel daarom voor dat we als provincie onze zorgen gaan uitspreken richting de minister van Binnenlandse Zaken.”

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter