Nieuws
Galerie Artibrak feestelijk geopend

Onder zeer grote belangstelling is de nieuwe vestiging van Kunstenaarsvereniging ArtiBrak ingehuldigd. Tot voor kort was de galerie gevestigd in Herenstraat 44, maar vanaf nu wordt er weer geëxposeerd in ‘t Swaentje, Herenstraat 76. ‘Weer’, want van 1988 tot 2006 was de vereniging ook al in ’t Swaentje gehuisvest, toen onder de naam Galerie BRAK.

Wethouder Marcel Belt toonde zich in zijn openingstoespraak zeer enthousiast over deze nieuwe culturele ‘hotspot’ in het Huygenskwartier. Hij prees de grote diversiteit van de kunstenaars van ArtiBrak, zoals die onder andere blijkt uit het gezamenlijke kunstwerk dat de leden hebben gemaakt ter gelegenheid van de opening: bijna 50 leden leverden daarvoor allemaal een kunstwerkje van 20 x 20 cm. in.

Naast dit gezamenlijke kunstwerk is er werk te bewonderen van zeven leden van ArtiBrak: schilderijen van Winnifred Bastian, Wim van de Goor, Philip Vencken en Jaap Paauwe, keramiek van Willy Hampel, glaswerk van Hak Stam en fotografisch werk van Arnold Hoogendorp.

Wie de Herenstraat bezoekt, moet zeker eens – vrijblijvend – binnenlopen in dit schitterende 17e -eeuwse pand. Galerie ArtiBrak, Herenstraat 76 Voorburg. Openingstijden: woensdag t/m vrijdag en zondag: 13-17 uur, zaterdag 12-16 uur. www.artibrak.nl

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter