Nieuws
Rust keert weer

Er is geen overlast meer van jongeren die rond de Koreaanse kerk, Prinsenhof 8 Leidschendam, hangen. Het gevoel van onveiligheid dat opkomt bij het noemen van de locatie komt niet overeen met de realiteit. Dat hebben B&W de gemeenteraad bericht. Gedurende enige jaren heerste er onrust rond de kerk. Er waren ook autobranden. Omwonenden gaven aan soms meerdere nachten per week niet te kunnen slapen vanwege de overlast door de hangjongeren.

In april 2022 is er een projectleider benoemd. Die heeft politie, handhaving, Sport en Welzijn, gemeente en woningcorporaties bijeen gebracht. Tussen augustus en november hebben politie en handhaving ‘s avonds en ‘s nachts veelvuldig gesurveilleerd. Er is ook een enquête gehouden onder 515 omwonenden. Het beeld is nu zo dat er geen excessieve overlast meer wordt ervaren en dat de rust is weergekeerd. Er is een intensieve samenwerking ontstaan tussen wijkbewoners, bijzondere opsporingsambtenaren en de politie. Dat model zal ook in andere wijken worden ingezet.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter