Nieuws
Vlietland: zo’n 150 demonstranten

Zo’n 150 mensen hebben gistermiddag deelgenomen aan een demonstratie in natuur- en recreatiegebied Vlietland tegen de bouw daar van 222 recreatiewoningen, een restaurant en een kleine 600 parkeerplaatsen. De groep liep eerst een demonstratieve tocht rondom het gebied waar de bouw zou moeten gaan plaatsvinden. Onder de deelnemers waren politici en kaderleden van de nodige politieke partijen: GroenLinks, SP, Partij voor de Dieren, PvdA, D66 en Volt. Menig deelnemer had een protestbord bij zich – ‘We moeten in beeld komen. Het gaat om de plaatjes’ – , een vlag of een spandoek. De deelnemers werden vanaf een verhoging in het grasland toegesproken over de noodzaak groen te behouden. Vanaf enige afstand hielden een motoragent en een werknemer van Staatsbosbeheer vanuit zijn terreinwagen ‘toezicht’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter