Nieuws
Bestemmingsplan bouw bij station ter inzage

B&W van Den Haag hebben het bestemmingsplan voor de bouw aan de Haagse kant van station Laan van Nieuw Oost Indië ter inzage gelegd. Eenieder kan er tot 26 april op reageren. Op 30 maart is er nog een inloopavond voor belangstellenden.

Den Haag wil het oude ministerie van Sociale Zaken, Anna van Hannoverstraat, slopen. In de plaats daarvan komen twee woonblokken en vier woontorens. Daarin komen 1000 tot 1200 woningen waarvan 30 procent sociale huur, en 20 procent middeldure huur.

In de gebouwen komt 24.000 vierkante meter kantoorruimte. Daarnaast zijn er zorgvoorzieningen, horeca, bedrijfsruimten, diensten, sport en detailhandel voorzien. In totaal 6000 tot 7000 vierkante meter.

Van het hele gebied wordt minimaal 40 procent groen. Tussen de gebouwen komt een park; de Anna van Hannoverstraat wordt autovrij en omgebouwd tot verblijfsruimte annex stationsplein.

In de bouwplannen zijn 573 parkeerplaatsen opgenomen (inpandig) en 3445 plekken om fietsen neer te zetten (binnen en buiten).

Den Haag plant ook aan de Voorburgse kant van de spoorbaan woningen, kantoren en voorzieningen. Die zouden tussen de spoorbaan en de Van Alphenstraat moeten komen. Die strook is Haags grondgebied. In het bestemmingsplan dat er nu ligt gaat het nog niet over dit stuk.

Er wordt ook nog gewerkt aan een grootschalige verbouwing van het huidige station. Dat gebeurt samen met NS en ProRail. Die plannen zijn nog niet klaar.

De inloopavond op 30 maart vindt plaats in het gebouw van Sociale Zaken tussen 19.00 en 21.00 uur. (foto gemeente Den Haag)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter