Activiteiten
Hafez, de grote Perzische dichter in De Hoeksteen

‘Hafez, de grote Perzische dichter uit de 14e eeuw in allerlei toonaarden’. Dat is de titel van een bijzondere lezing in de Hoeksteen, Rozenboomlaan 119 Voorburg. Een en ander is op zondag 19 maart om 15.00 uur.

Perzische wijsheden in beeld, woord en muziek door: Amir Rezai -zanger, Borzoo Nabet -verteller, Siebrand Weitenberg – schilder, Julia Bronkhorst – declamatie.

De Perzische dichter Hafez wordt gezien als de grootste Perzische dichter. Hafez of Hafiz in de soefitraditie. Hafiz is een Arabisch woord voor iemand die iets uit zijn hoofd kent, en werd door hem gebruikt als pseudoniem.
Zijn lyrische gedichten, de Ghazals, staan bekend om hun schoonheid van klank en vorm. De thematiek van liefde en wanhoop, het noodlot, mystiek en vroege sofistische thema’s waar de Perzische poëzie al tijdenlang van doordrongen was geweest, kwamen tot volle bloei in zijn vernuftig geconstrueerde en emotioneel aansprekende gedichten.

De geprojecteerde schilderijen van Siebrand Weitenberg zijn gebaseerd op gedichten van Farid ud Din Attar (1145-1221), een andere grote Perzische dichter die invloed heeft gehad op Hafez.

Toegang € 8,00. Voor leden en vrienden van de Hoeksteen € 6,00 (inclusief drankje).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter