Nieuws
Geld voor gratis menstruatieproducten

B&W trekken 7500 euro uit om gedurende een jaar lang de bevoorrading van vijf uitgiftepunten van menstruatieproducten in de gemeente te waarborgen. Zo wordt uitvoering gegeven aan een wens van de gemeenteraad. Het betreft een proef. De ervaringen worden verwerkt in een nieuw minimabeleid, aldus verantwoordelijk wethouder Philip van Veller. De bevoorrading van de vijf punten zelf wordt geregeld door het Armoedefonds. De vijf punten zijn: Voedselbank Leidschendam-Voorburg; mbo Rijnland in Leidschendam; Veurs Voorburg (vmbo); twee kleine externe uitgifte punten in Voorburg-Noord te weten het Geneesmiddelenhuisje en Little Free Pantry. Het Armoedefonds gaat nog drie nieuwe uitgiftepunten opzetten: één in het voorgezet onderwijs en twee algemeen toegankelijke punten. De 7500 euro komt uit het budget voor Algemene Bijzondere Bijstand. Het bedrag is gebaseerd op 50 dozen à € 150 per doos. (foto Sociaal Net)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter