Activiteiten
Nieuw evenement: Historische Trekvaartdag

Het verhaal van de trekschuit is een boeiend stuk geschiedenis. De trekschuit wordt ook wel de Intercity van de 17e eeuw genoemd. Nog steeds is er veel te ontdekken langs en op de oude trekvaarten. U kunt deze (her)beleven op zaterdag 15 april. De Historische Trekvaartdag verbindt locaties en activiteiten langs de Vliet tussen Leiden, Leidschendam-Voorburg en Den Haag. Ook is op 15 april de feestelijke opening van het toeristisch (vaar)seizoen.

De opening van de Historische Trekvaartdag en het toeristisch (vaar)seizoen is op 15 april om 12.00 uur bij de sluis in Leidschendam. Een feestelijke parade van boten komt vanuit de richting Leiden aan en dan is de officiële opening. Burgemeester Martijn Vroom verricht daarna om 13.30 uur de ingebruikname van de dorpspomp in Huygenskwartier Voorburg.

In Leidschendam-Voorburg is een uitgebreid programma samengesteld. De Historische Trekvaartdag maakt locaties en bezienswaardigheden die mede dankzij de Erfgoedlijn Trekvaarten en de Erfgoedpartners in Leidschendam-Voorburg zijn gerealiseerd, zichtbaar en beleefbaar.

Op allerlei plekken krijgen bezoekers arrangementen aangeboden. In Voorburg kunt u Huygens’ Hofwijck bezoeken en daarna met een rondvaartboot naar de Bierkade om het Haags Buitenmuseum te bezoeken. Of pak zelf de fiets en volg de route Schatten aan de Vliet door Leidschendam-Voorburg en het groene buitengebied www.lvverrast.nl/activiteit/schatten-aan-de-vliet Die dag rijden er (gratis) historische HTM-bussen en varen er (gratis) pendelschepen. Die brengen u van Leidschendam naar Leiden en vice versa of van Den Haag naar Leidschendam en vice versa.

Om de geschiedenis echt beleefbaar te maken, heeft Stichting Verborgen Stad digitale hotspots gemaakt: download de gratis app Canals5D of kijk op www.canals5D.nl Waan u terug in de tijd met een soort Google Streetview van de 17e eeuw. Lees tegelijk over deze vroegere tijden. Wie woonden er, hoe zag het er toen uit? In Voorburg kunt u een digitale hotspot vinden bij de Kippetjesbrug (Hoekweg, aan de Vliet) en in Leidschendam is het sluisgebied in de 17e eeuw te zien.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter