Activiteiten
Nieuwe natuur app ObsIdentify

Genieten van natuur is tof. En dan begint de natuur al op de stoep of balkon, in de tuin, straat of park, of een natuurgebied vlakbij. Vooral als u de namen van planten of dieren kent. Leer ze kennen met behulp van de app ObsIdentify. Dan wordt het genieten nog leuker.

Het gebruik van deze app kan informatief voor uzelf zijn, en zinvol voor het behoud van de natuur. Tijdens een online workshop georganiseerd door de werkgroep ‘Ontdek Natuur met Citizen Science ‘ (voorheen Ontdek Natuur in jouw Buurt) van Naturalis, KNNV en IVN Leidse regio wordt het gebruik en het belang ervan toegelicht. Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten? Meedoen kan door u aan te melden via ontdeknatuur@gmail.com Belangrijk is aan te geven welke type smartphone je hebt: een iPhone of een Android.

Er is in ieder geval één bijeenkomst online op donderdag 23 maart van 20.00 – 21.15 uur over het gebruik van de app, hoe u de gegevens nuttig kunt maken en wat er met uw gegevens gebeurt. Daarom zal de werkgroep na een aantal weken een tweede zoombijeenkomst houden op dinsdag 11 april om deelnemers de kans te geven hun vragen te stellen. Meteen aanmelden hiervoor is mogelijk , maar kan ook op een later moment.

Na uw aanmelding krijgt u een bevestigingsmail met een korte zoomhandleiding en de link om op de 23ste in te loggen. Om de zoomtijd zo goed mogelijk te gebruiken, vragen we je om van te voren: www.ontdeknatuurleiden.nl een account aan te maken op waarneming.nl ; de app te installeren ; in te loggen bij de app met uw accountgegevens.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter