Nieuws
Bomen voor de Nieuwe Driemanspolder

Kinderen van IJsvereniging Zoetermeer hebben het feestelijke startsein gegeven voor de aanplant van duizenden bomen in de Nieuwe Driemanspolder tussen Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer en Den Haag. De bomen zijn een geschenk van Unibail Rodamco Westfield (URW, eigenaar van de Mall) en Vereniging Promotie Stadshart Zoetermeer.

,,Dit project is extra speciaal aangezien het Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer en Den Haag door middel van natuur met elkaar verbindt. Het is een gebied waarvan we weten dat de inwoners de natuur erg op prijs stellen”, aldus Jurn Hoeksema (URW) toe. ,,Van dit mooie gebied wordt veel gebruik gemaakt. Wij dragen er graag aan bij dit gebied nog groener te maken. Dit komt ten goede van zowel de ecologische als de sociale duurzaamheid en wij als Westfield Mall of the Netherlands, vinden het belangrijk om terug te geven aan de gemeenschap.”

Wethouder Marcel Belt: ,,De komende jaren zetten we vol in op vergroening en versterking van de biodiversiteit. Het is mooi om te zien dat deze samenwerking leidt tot het versterken van het groene buitengebied. De nieuwe aanplant draagt bij aan kwaliteitsverbetering van de Nieuwe Driemanspolder zelf en aan de natuur- en recreatieve beleving in de regio.”

,,Deze gift maakt het mogelijk om dit prachtige gebied verder te bebossen”, aldus de Zoetermeerse wethouder Marijke van der Meer. ,,De polder vangt bij extreme regenval het overtollige water uit de omgeving op. Dus het gebied is niet alleen een fijne plek om tot rust te komen, het draagt ook bij aan het waterbeheer in de regio.” (foto Remco Zwinkels)

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter