Activiteiten
Oude trekvaarten ook in Huygenskwartier
Het verhaal van de trekschuit is een boeiend stuk geschiedenis. Op zaterdag 15 april kunt u van alles ontdekken langs en op de oude trekvaarten. Ook Huygenskwartier Voorburg staat bol van de activiteiten. Zo stelt burgemeester Martijn Vroom om 13.30 uur de dorpspomp officieel in gebruik, onder de muzikale klanken van Forum Hadriani. U kunt naar de musea voor half geld, waar een boekenmarkt, kinderworkshop en sterrenwacht zijn. Ook kunt u Constantijn en Christiaan Huygens ontmoeten. Bij de Oude Kerk zijn informatiestands van diverse stichtingen en in de Kerk zijn rondleidingen. En kijk eens op www.canals5Dl.nl of download de gratis app Canals5D en maak een virtuele tijdreis naar de 17e eeuw. Op www.historischetrekvaart.nl vindt u het complete programma. Er rijden en varen gratis historische HTM-bussen en boten van De Ooievaart en Schuitjevaart naar Leiden en Den Haag. Huygens Hofwijck is een afvaartpunt.
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter