Nieuws
Zonnepanelen aan de Vliet

De eigenaar van Huize Hoekenburg, Hoekenburglaan 45 Voorburg-West, wil in de tuin op de oever van de Vliet zonnepanelen gaan plaatsen. Hij heeft daarvoor vergunning bij de gemeente gevraagd. Huize Hoekenburg, stammend uit 1809, is een Rijksmonument. Volgens de eigenaar wordt dit niet aangetast door zijn plan. Plaatsing van zonnepanelen op het dak is niet mogelijk vanwege dakramen, schoorstenen en een hoge dakrand die voor schaduw zorgt, zo staat in de vergunningaanvraag. Om hoeveel panelen het zou gaan, wordt niet duidelijk. Ook de afmetingen worden niet gemeld. Het effect op het aangezicht van het monumentale pand vanaf de Vliet, of voor bewoners van panden op de oostelijke oever van de waterweg, blijven onbesproken. De zonnepanelen zijn nodig voor een verduurzaming van het pand, aldus de eigenaar. Die kocht het in 2021 voor 2,5 miljoen euro.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter