Nieuws
Zuid-Holland heeft hoogste aantal woningbranden

Een vlam in de pan, een omgevallen kaars of kortsluiting: in 2022 waren er 1626 woningbranden in Zuid-Holland. De provincie heeft hiermee landelijk het hoogste aantal woningbranden. Het aantal is 7,3% gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Vooral in Rotterdam, Den Haag en Gouda had de brandweer het vorig jaar veel drukker. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van het Geïntegreerd Meldkamer Systeem (GMS) van de brandweer.

De top 5 gemeenten in Zuid-Holland met de sterkste absolute stijging is als volgt: Rotterdam (+59 woningbranden), Den Haag (+27 woningbranden), Gouda (+14 woningbranden), Westland en Goeree-Overflakkee (+11 woningbranden), Alphen aan den Rijn (+9 woningbranden).

Gemiddeld waren er vorig jaar 9,4 meldingen van woningbranden per 10.000 huizen in Zuid-Holland. Hiermee valt de provincie net onder het landelijk gemiddelde (9,6 woningbranden per 10.000 woningen). In Leidschendam-Voorburg ging het om 7 woningbranden per 10.000 huizen. Voor meer informatie zie https://www.independer.nl/opstalverzekering/info/dekking/brand/onderzoek/woningbranden-2022

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter