Nieuws
Bijna 5500 stemmen voor sportprijzen

Bijna 5500 inwoners, 5461 om precies te zijn, hebben meegestemd voor de toekenning van de Sportprijzen 2022. Daarnaast brachten 14 voorzitters van sportverenigingen in de gemeente een stem uit. De resultaten werden afgelopen maandagavond bekend gemaakt.

Zoals bekend werd Raymond van Mourik, lid van de Reddingsbrigade Leidschendam-Voorburg en actief met LifeSavingSport 50+ Sporter van het Jaar. Hij haalde 319 stemmen van de inwoners binnen (5 punten), veel meer dan zijn concurrenten Babette de Leede (72) en Bas de Leede (28). Van de voorzitters kreeg Van Mourik de maximale score (5), van de jury 3.

Sporttalent 2022 werd Tygo Sommer (13), oud-speler van Forum Sport Voorburg, nu actief bij ADO Den Haag (jongens onder 14). Hij kreeg de trofee na een beslissing van de jury. Sommer en zijn twee concurrenten Merel Brusse en Abdel Visschers haalden alle drie 9 punten. Sommer kreeg de meeste jurypunten, Merel Brusse de meeste voorzitterspunten en Visschers de meeste stemmen van het publiek, en dus 5 punten daarvoor.

Sportteam van het jaar werd het vrouwenteam van basketbalvereniging Cobranova uit Voorburg. Zij kregen de maximale punten (5) van de jury en de voorzitters. Alleen bij de stemmen van de inwoners legden zij het af tegen Forum Sport vrouwen 1 (945 tegen 436 stemmen).

Paragolfclub Leeuwenbergh werd ‘Sportclub van het jaar’. De jury en het publiek gaven de hoogste score van 5 punten, alleen de voorzitters verkozen Roeivereniging Rijnland als nummer 1.

Het schoonrijderspaar Peter van Kampen en Brigit de Groot werden ‘Sporter van het Jaar 55+. De voorzitters gaven hen 5 punten; de jury koos Gerard Zadelhoff als nummer 1 en de meestemmende inwoners kozen voor Gerard van der Laan.

Rolstoelhockeyster Nina Bakker is ‘Inclusieve Sporter van het jaar’. Zij was de enige deelnemer in deze categorie en behaalde dus het maximale aantal punten: 15. (foto Martijn Beekman)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter