Activiteiten
Luistergoud leert u écht te luisteren naar een ander

Speciaal voor vrijwilligers organiseert stichting Luistergoud twee gratis workshops. In deze workshops leert men écht te luisteren, want gesprekken waarin écht geluisterd wordt, zijn goud waard. Met het aanbieden van vormings- en trainingsmogelijkheden wil Luistergoud lokale initiatieven ondersteunen die verbindingen tussen mensen versterken.

De eerste workshop ‘Actief luisteren’, is geschikt voor alle vrijwilligers die beter willen leren luisteren en een gesprek van waarde willen kunnen voeren. De tweede workshop, ‘Verdiepend luisteren’, is voor vrijwilligers die de workshop actief luisteren hebben gevolgd of die al veel ervaring hebben met gesprekstechnieken.

In deze workshop leert men de vier lagen van een gesprek herkennen. Een verhaal gaat verder dan alleen de feiten. Ook emoties en gedachten bij de situatie spelen in een verhaal een rol. Net als de betekenis die de persoon eraan geeft. En het raakt ook aan de waarden die voor de ander van belang zijn. Deze vier lagen in een gesprek kunnen aangeboord worden. Na deze workshop bent u zich er nog meer van bewust dat u vragen moet stellen om een ander te begrijpen.

De workshop Actief luisteren is woensdag 29 maart in Wijk- en dienstencentrum De Groene Loper in Voorburg van 13:00 – 15:30 uur; Van Royenstraat 2. De workshop Verdiepend luisteren wordt woensdag 12 april gegeven in De Plint in Leidschendam van 13:00 – 15:30 uur; Prins Frederiklaan 7. Aanmelden via www.lvvoorelkaar.nl/cursusaanbod/

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter