Nieuws
Leef door in herinnering, het afscheid dat je bijblijft

Iedereen krijgt er wel een keer mee te maken: het afscheid van een geliefde vriend(in), familielid of kennis. Als nabestaande komt u in een achtbaan van emoties terecht. En dat terwijl opeens veel besloten en geregeld moet worden. CUVO organiseert een uitvaart om nooit meer te vergeten. Daarin staan de herinneringen aan de overledene centraal. Ze kunnen zomaar een glimlach brengen op een betraand gezicht. In de nieuwe editie van LEVEN! Magazine vraagt CUVO aandacht voor herinneringen.

Monique Flinkerbusch: ,,Het liefst kijkt men de andere kant op. Jongeren zijn nog niet echt bezig met dit thema en ouderen vinden het lastig om hierover te praten. Een onderwerp dat dus niet echt uitnodigt tot een gezellig gesprek aan de keukentafel. Wij kiezen met ‘Leef door in herinnering’ bewust voor een positieve insteek. Van groot en afstandelijk naar persoonlijk en dichtbij. Van aandacht naar aandenken. Dit doen wij door middel van de campagne ‘Leef door in herinnering, het afscheid dat je bijblijft’.”

Bij campagnes in de uitvaartbranche ligt de focus vaak op de dood en degene die overlijdt. Ervaring leert echter dat mensen zich liever niet bezighouden met hun eigen uitvaart en dat nabestaanden de uitvaart uiteindelijk moeten regelen. ,,Dat komt later wel’ is een veelgehoorde uitspraak”, vertelt Monique. Het doel van de campagne is om een afscheid te organiseren dat nabestaanden bijblijft door met een positieve emotie in een moeilijke tijd, ruimte te geven aan de herinneringen aan de overledene.

Dit doet CUVO door herinneringsavonden voor nabestaanden te organiseren. Of door mensen te helpen met het vastleggen van hun uitvaartwensen. Ook is er een uitgebreide collectie aan herinneringssieraden. En is er de mogelijkheid om op de website een condoleancebericht met een persoonlijke herinnering achter te laten. Hiermee wil CUVO ervoor zorgen dat de overledene niet wordt vergeten, maar doorleeft in herinneringen.

,,Met onze expertise, mensenkennis en betrokkenheid verzorgen wij de uitvaart die past bij het leven van de overledene. Wij doen dat met aandacht, persoonlijke benadering en met oog voor detail. Het mooiste compliment dat wij kunnen krijgen, is als de nabestaanden zeggen dat alles klopte aan de uitvaartdienst. De woorden die gesproken werden. De muziek die klonk. De stijlvolle manier waarop de laatste eer is bewezen”, aldus Monique.

CUVO staat voor Coöperatieve Uitvaartvereniging De Volharding en is als onderdeel van Eer & Volharding de grootste uitvaartorganisatie in de regio Haaglanden. Al 90 jaar dienstverlener binnen de uitvaartbranche met een team van twaalf professionele uitvaartbegeleiders. Met eigen uitvaartcentra, crematoria, rouwvervoer en verzorging biedt CUVO op alle vlakken ondersteuning. Daarnaast is er de mogelijkheid om lid te worden van hun vereniging. Leden hebben verschillende voordelen, zoals geld opzij zetten voor een uitvaart in hun depositofonds en begeleiding bij het vastleggen van uitvaartwensen. Ook houdt CUVO spreekuren en steunen zij maatschappelijke projecten in de regio. (Tekst CUVO/LEVEN!Magazine)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter