Nieuws
Vervang tegels door groen en bestel de Tegeltaxi

De gemeente doet dit jaar officieel mee met het NK Tegelwippen. Inwoners kunnen de tegels laten die zij uit hun tuinen en elders verwijderen optellen bij de Tegelteller van de gemeente. Bovendien kunnen hun tegels gratis opgehaald worden door een zogenoemde Tegeltaxi. In 2022 riep de gemeente inwoners op gewipte tegels in te vullen in de Nationale Tegelteller zodat die opgeteld werden in het totaal aantal gewipte tegels. Ze werden dus niet aan de gemeente toegeschreven. De Tegeltaxi was er toen nog niet.

Wethouder Marcel Belt: ,,Help mee en vervang zoveel mogelijk tegels door planten en ander groen. Dat is goed voor de natuur, zorgt voor minder wateroverlast bij extreme regenval en voor betere verkoeling op warme dagen. De wedstrijd past ook goed bij de ambities die we als gemeente hebben om te vergroenen. We leggen zelf bijvoorbeeld steeds meer plantvakken aan en voorzien parkeerplekken van grasbetontegels. Door met het NK Tegelwippen mee te doen, willen we inwoners stimuleren om samen met ons te zorgen voor meer groen en minder tegels in onze gemeente. Dat maakt onze stad nog mooier, groener en klimaatbestendiger.”

De gemeente waarin tussen 21 maart en 31 oktober 2023 de meeste tegels worden vervangen door groen, wint de Gouden Tegel of de Gouden Schep.

Inwoners die geen raad weten met hun oude tegels, kunnen de Tegeltaxi van de gemeente bestellen via www.lv.nl/tegelwippen Voorwaarde is wel dat zij planten plaatsen op de plek waar tegels zijn verwijderd. De eerste rit is op 11 april. Voor die rit kunnen inwoners de Tegeltaxi tot en met zondag 2 april bestellen. Opgehaalde tegels worden gerecycled tot materiaal dat hergebruikt wordt.

Op www.lv.nl/tegelwippen staat meer informatie over het NK Tegelwippen, het invullen van de tegels in de Tegelteller, het bestellen van de Tegeltaxi en de kalender waarop staat wanneer de taxi door de gemeente rijdt. Meer informatie over het aanleggen van een geveltuintje staat op www.lv.nl/geveltuin

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter