Nieuws
Juridische strijd om kunstgrassprieten

De gemeente eist dat het bedrijf DOMO een reeds aangelegde kunstgrasmat op sportpark ‘t Loo Voorburg, thuishaven van Forum Sport, vervangt. De eind 2022 gelegde grasmat is niet conform de eisen in de door DOMO gewonnen aanbesteding. De zaak ligt inmiddels bij de Haagse rechter. Die doet 5 april uitspraak. Volgens de gemeente is het kunstgras dunner dan 380 tot 450 micron (een micron is een duizendste millimeter). DOMO erkent dat men daar tot tien procent onder zit. Het bedrijf stelt echter dat de mat aan alle normen voldoet en de gemeente ook eerder akkoord is gegaan met de afwijking. De kunstgrasmat moest eind 2022 snel vervangen worden nadat de KNVB dreigde het speelveld af te keuren. Er wordt inmiddels wekelijks op gespeeld.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter