Nieuws
Meer woningen; verplaatsen bedrijven

De provincie Zuid-Holland en de gemeente Den Haag willen het aantal te bouwen woningen op de Binckhorst verhogen van 5000 naar 12.500. Dat blijkt uit een bestuursovereenkomst die Gedeputeerde Staten en B&W hebben gesloten. De komst van een hoogwaardige openbaar ververvoerverbinding (HOV-tram) Den Haag CS – Station Voorburg met aftakking naar Rijswijk is er ook in opgenomen. Verder is bepaald dat de gemeente Den Haag vervuilende bedrijven (milieucategorie 3.1 en hoger) die nu op de Binckhorst zitten ruimte geeft op de zogenoemde GAVI-kavel in de zuidoost kom van het Prins Clausplein. Het gaat om 4,6 hectare bedrijfsterrein van de Binckhorst dat daar gecompenseerd wordt. Op de Binckhorst blijven de afvalbedrijven HMS/AVR, de jachtwerf, de betoncentrale, de NS-percelen en de HTM vestiging.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter