Nieuws
B&W voeren motie niet uit

B&W doen geen onderzoek, noch maken zijn een plan van aanpak om de nazorg van inwoners die te maken kregen met een zogenoemd high impact crime (HIC), te regelen. Dat heeft burgemeester Martijn Vroom de gemeenteraad bericht. In december nam de raad een motie van PvdA, SP en GroenLinks aan om de nazorg te gaan regelen. Vroom werpt de vraag op hoe ver de zorgplicht van de gemeente reikt. Hij wijst erop dat de HIC-slachtoffers nu terecht kunnen bij de normale zorg en Slachtofferhulp. Bovendien is er binnen de regio Haaglanden een goede samenwerking tussen organisaties die zich bezig houden met zorg en veiligheid. HIC is een verzamelnaam voor delicten als woninginbraak, overvallen, straatroof en geweldsmisdrijven.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter