Nieuws
Duurzaamheidsmonitor komt er

B&W gaan een zogenoemde duurzaamheidsmonitor invoeren; een tweejaarlijkse rapportage over de voortgang en trends van de duurzaamheidsdoelen in het luitvoeringsprogramma Duurzaamheid. Men neemt daarmee een initiatief van Frank Wilschut, gemeenteraadslid voor ChristenUnie, over.

Het voorstel beoogt om de duurzaamheidsdoelen van de gemeente en de voortgang daarvan beter inzichtelijk te maken zodat inwoners, raad en college het goede gesprek kunnen voeren over de vraag of de getroffen duurzame maatregelen het maatschappelijk beoogde effect sorteren. In 2024 wordt er proefgedraaid. De eerste échte monitor is er dan in 2025.

De ontwikkeling van de monitor kost 10.000 euro. Daar komt jaarlijks 5000 euro aan kosten bij. De lasten kunnen gedekt worden binnen de begroting van het programma Duurzaamheid en Energietransitie.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter