Nieuws
Zomertijd: Klok moet een uur vooruit

Het is weer zover: de klok moet worden verzet. Komende nacht, formeel om 02.00 uur, moet de klok een uur vooruit gezet worden. Twee uur wordt zo drie uur. Met de actie staat u ’s morgens op terwijl het buiten nog wat donkerder is dan de laatste tijd. Maar het blijft in de avond wat langer licht. In het laatste weekend van oktober mag de klok weer terug naar de wintertijd. In EU-verband is weliswaar al jaren geleden afgesproken de zomer- en wintertijd te schrappen, doch de lidstaten kunnen het niet eens worden over de vraag welke tijd dan weer de standaardtijd wordt: de zomer- of de wintertijd. Dus doet men maar niets. De tijdwijziging werd ooit ingevoerd om energie te besparen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter