Nieuws
Gevangen wezel na onderzoek weer vrij

Bij de wildopvang Haaglanden werd een wild diertje binnen gebracht, dat gevangen was in een val, die bedoeld was voor ratten. Het bleek geen rat, maar een wezel te zijn, het kleinste familielid van de marterachtigen  en een beschermde diersoort, die in Nederland inheems is, maar zich niet vaak laat zien. Door zijn avontuur in de rattenval is er in de opvang extra gelet op verwondingen. Gelukkig zijn die niet aangetroffen en ook met de eetlust bleek het prima in orde. Hierdoor was er geen noodzaak het angstige diertje langer in de opvang te houden. Langer gevangen houden zou alleen maar kunnen leiden tot extra stress en daar kunnen wilde dieren nu net niet goed tegen. De wezel is inmiddels weer in zijn natuurlijke omgeving losgelaten, ver genoeg van het gebied, waar blijkbaar momenteel wilde ratten gevangen worden met vallen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter