Nieuws
Stichting ondersteunt muziekvereniging

De Voorburgse Van Stee stichting en Voorburgse muziekvereniging Forum Hadriani gaan de komende twee jaar samenwerken. De stichting heeft de muziekvereniging in dit kader 25.000 euro geschonken.

Forum Hadriani is een ambitieuze muziekvereniging met een rijke historie. De vereniging bestaat uit muzikanten van alle leeftijden die samenwerken om mooie muziek te maken. ,,We zijn ontzettend blij met deze schenking”, aldus Fred van Hooydonk, de voorzitter van Forum Hadriani. ,,Dankzij de steun kunnen we onze muzikale ambities verwezenlijken en vooral actief nieuwe (jeugd)leden werven, met ons scholenproject.”

,,Met dit project hopen wij de komende jaren veel nieuwe jonge leden te werven op basisscholen in Leidschendam-Voorburg. Ook bij ons geldt namelijk: ‘jong geleerd is oud gedaan’. We willen graag kinderen/jongeren hun passie voor muziek laten ontdekken, met als doel dat zij instromen in een van de onderdelen van Forum Hadriani. Want één ding is nog leuker dan muziek maken en dat is samen muziek maken.”

Hans van Noppen, voorzitter van de Van Stee stichting: ,,Door ons langer te binden aan Forum Hadriani hoopt de Van Stee stichting op grotere naamsbekendheid. Hierdoor zullen stichtingen die op zoek zijn naar financiële ondersteuning de Van Stee stichting eenvoudiger kunnen vinden. Maar belangrijker is natuurlijk dat Forum Hadriani met onze schenking nog beter in staat is om te bouwen aan een toekomstbestendige vereniging. Zij werken met passie om de muziekvereniging te versterken, wij dragen bij met onze schenking.”

De Van Stee stichting is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). De stichting heeft als doel het geven van financiële ondersteuning aan stichtingen en verenigingen die in Leidschendam-Voorburg hun werkterrein hebben. Het ondersteunt projecten op sociaal, cultureel en maatschappelijk gebied. Voor de periode 2021-2023 richt de Van Stee stichting zich met name op het ondersteunen van de sectoren kunst & cultuur, sport & bewegen. Sectoren die het zwaar hadden tijdens de coronacrisis en nu dan ook een extra steuntje in de rug verdienen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter